Veilig data uitwisselen met Easy bus ESB

door | okt 30, 2018 | Nieuws | 0 Reacties

Het is onnodig om de noodzaak te benadrukken om berichtenverkeer tussen verschillende systemen adequaat te beveiligen en daarbij selectief te zijn in welke data er überhaupt verstuurd mag worden. Een praktisch veiligheidsinstrument dat voor B2B dataveiligheid ingezet kan worden is het Easy bus ESB platform. Maar welke rol speelt het platform in het veilig beheren en uitwisselen van uw bedrijfsdata?

 

Dataprotectie door inzicht

 Het Easy bus platform geeft ten eerste inzicht in de complexiteit van het IT-landschap. Het schept een beeld van welke systemen met elkaar zijn verbonden en welke verbindingen data met elkaar uitwisselen. Met de Easy bus haal je als het ware een portier in huis die goed kan bepalen wat er binnen komt en wat er weer uit gaat. Met behulp van dit inzicht kunt u de beveiliging op de aanwezige IT-architectuur afstemmen en eventuele kwetsbaarheden eenvoudiger wegnemen.

Precies instellen dataverkeer

 Het inzicht dat Easy bus creëert helpt met het IT-landschap exact inrichten, zodat er geen overbodige data verstuurd wordt dat bijvoorbeeld privacygevoelige informatie kan bevatten. Een juist afgestemd landschap zorgt ervoor dat data ontoegankelijk blijft voor andere systemen, processen en/of gebruikers. Data bestaat alleen ‘realtime’ en is niet permanent of langdurig opgeslagen op het platform zelf. Alleen metadata is specifiek nodig voor het beheren en bewaken van de processen en wordt wel kortstondig opgeslagen. In dat geval uiteraard sterk versleuteld. De metadata kan uitsluitend door de eigen Easy bus instantie worden gelezen, dus zelfs bij diefstal van Easy bus hardware is de data encrypted en daardoor volledig onbruikbaar.

Dubbele veiligheid

Easy Bus biedt op alle fronten krachtige beveiliging. Het platform gebruikt encryptie op verbindingen en data. Bovendien kan het veilig communiceren met andere systemen via de in de industrie bekende, strenge veiligheidsprotocollen. Het is daarnaast ook een optie om een, binnen uw organisatie gebruikte, afwijkende beveiligingsstandaard op het platform te implementeren. Naast de beveiliging van het platform zelf, is iedere aansluiting van en naar het platform naar wens te beveiligen (al dan niet met een ander beveiligingsprotocol).

Ruim twintig jaar ervaring in het beveiligen van data is verwerkt in het bouwen van het door Itrajectum zelf ontwikkelde platform. Naast inzicht biedt het platform middelen om data toegankelijkheid juist in te stellen en tot slot is het platform en de data op meerdere manieren te beveiligen voor de hoogst haalbare berichtintegriteit. Zo vormt Easy bus een handig hulpstuk voor het beveiligen van communicatie van on-premise systemen naar externe partner s of cloud, omdat goede beveiliging (snel) onmisbaar is.

 

Wilt u meer weten over Easy bus databeveiliging? Neem dan contact op via +31 (0)30 66 62 517 of info@itrajectum.nl.