Veel gestelde vragen – Easy bus
Ontdek hieronder de mogelijkheden en veel gestelde vragen van onze Easy bus.
Staat uw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op!
Technologie-evaluatie
Installatietijd
Afhankelijk van de gekozen omgeving en licentie kunt u al met enkele uren in lucht zijn.
Minimale vereisten
Single server 4 core, 16 GB, SSD of HDD 200gb voorzien van Windows Server 2012r2 of nieuwer.
Cloud
Is Easy bus ook beschikbaar als Saas?
Het Easy bus – platform laat zich zowel on-premises, bij een service provider, als in de Cloud installeren en gebruiken. Een bestaande Easy bus inrichting kan eenvoudig tussen deze verschillende omgevingen en leveranciers worden verplaatst
Kan Easy bus als een volledig beheerd, full service platform worden geleverd?
Ja, U kunt naar wens Easy bus geheel zelf gebruiken maar ook onderdelen hiervan of het geheel door uw bestaande beheer-partij of iTrajectum laten beheren. Op die manier kunt u uw eigen organisatie volledig ontzorgen.
Gebruiksgemak voor ontwikkeling
Moeten onze ontwikkelaars alles opnieuw leren?
Easy bus maakt gebruik van visuele ontwerptools in Visual Studio om berichten om te kunnen zetten. Dit gebeurt op basis van ‘Drag & Drop’. Daarmee is er voor het overgrote deel van de situaties geen diepe inhoudelijk programmeerkennis nodig.
Moet er veel worden geprogrammeerd om berichten in elkaar om te zetten (transformeren).
Easy bus maakt gebruik van visuele ontwerptools in Visual Studio om berichten om te kunnen zetten. Dit gebeurt op basis van ‘Drag & Drop’. Daarmee is er voor het overgrote deel van de situaties geen diepe inhoudelijk programmeerkennis nodig.
Hoe ziet de ontwikkelomgeving er uit?
Een impressie van de ontwikkelomgeving.
Hoe kunnen beheerders en ontwikkelaars toegang krijgen tot het platform?
Voor een aantal beheertaken kan gebruik gemaakt worden van een webinterface. Hiermee kan realtime het verloop van de processen worden gevolgd.
Volledige toegang tot het platform (voor bijvoorbeeld ontwikkelaars) kan doormiddels van bekende veilige RDS oplossingen als MSDTC, Citrix etc.
Ontwikkeling transformatie
Onze organisatie heeft systemen waarbij ‘nog’ gebruik wordt gemaakt van csv en EDI bestanden. Kan Easy bus daar mee omgaan?
Ja, Easy bus heeft een groot aantal wizards waarmee CSV bestanden, EDI, JSON etc eenvoudig kan worden omgezet naar XML en terug.
Xml vormt intern het basis formaat binnen de Easy bus – ESB.
Kan Easy bus met zowel ‘fixed’ formaat als ‘delimited’ berichten werken?
Ja, Easy bus voorziet in de wizards in diverse mogelijkheden om zowel positioneel ‘fixed’ als ‘delimited’ berichten om te gaan of zelfs combinaties hiervan.
Ook berichten met headers kunnen verwerkt worden. Daarmee zijn nagenoeg alle formaten ‘flatfile’ eenvoudig te gebruiken.
Mogelijkheid om XML te verwerken
XML vormt de basis van berichten binnen de Easy bus – ESB. Er zijn ruimschoots mogelijkheden binnen het platform en de tooling om hier zeer flexibel, maar gelijktijdig eenvoudig mee om te gaan. Grotendeels door visueel ontwerp en programmeren.
Mogelijkheid om JSON-gegevens te verwerken
Ondanks dat JSON nooit echt bedoeld is geweest voor machine-2-machine en/of enterprise communicatie is het een standaard die inmiddels niet meer weg te denken is en zeer zeker zijn nut heeft bewezen. Easy bus beschikt over diverse tools en api’s om flexibel met deze standaard om te kunnen gaan. Een groot deel van de benodigde conversies gebeurt zelfs automatisch, zonder dat een ontwikkelaar daar iets voor hoeft te doen.
Ontwikkelingsverrijking
Mogelijkheid om gegevens met een vaste indeling te verwerken
Easy bus kan op tal van manieren data uit andere systemen verzamelen en combineren. Dit is o.a. mogelijk doormiddel van endpoints, database lookups, webservice koppelingen, SAP koppelingen en meer. U kunt eindeloos data uit verschillende systemen of van diverse (externe) partijen verrijken tot het benodigde eindresultaat.
Configuratie
Is het moeilijk om het platform in te stellen en te beheren?
Easy bus is een platform met een heel breed scala aan technieken. Het overgrote deel wordt automatisch voor u ingeregeld tijdens uitrol van het platform. Tot en met back-ups aan toe. Resterende platform-/systeembeheertaken laten zich op vergelijkbare wijze uitvoeren als op ‘normale’ server omgevingen. Het merendeel van de beheerders zal aan een ‘half woord’ voldoende hebben. Onze support zal hen altijd, waar nodig, ondersteunen.
ESB-beheer
Hoe kan ik zien wat er op de ESB gebeurd en of alles wel correct verloopt?
Easy bus laat, real-time, in de monitor zien welke processen en berichten er worden verwerkt op het platform. Aantallen berichten, eventuele verstoringen laten zich duidelijk zien en snel opsporen.
Hoe kan ik het Easy bus platform backuppen?
Easy bus verzorgt zelf al continue en automatisch back-ups van de instellingen en data welk wordt gebruikt op het platform. Extra back-ups kunnen naar wens worden ingericht. Dit kan middels klassieke back-up programma’s of ook middels tegenwoordig zeer gebruikelijke ‘machine snapshots’.
Mogelijkheid om de prestaties van de ESB te controleren
Easy bus voorziet zelf al in nuttige prestatie info in de real-time monitor. Daarnaast wordt uitgebreid performance-counter informatie geschreven, conform de standaarden die daarvoor bestaan binnen het Windows Server platform. Indien gewenst kan deze data middels allerhande bestaande beheer portalen en platformen inzichtelijk worden gemaakt.
Hoe eenvoudig is het om een upgrade uit te voeren naar de nieuwste release?
99% automatisch middels scripting, overige gedocumenteerd.
Leverancier
Voor wie of welke sector is Easy bus geschikt?
Met Easy bus bedienen wij onder andere de Nederlandse overheden, semi-overheidsorganisaties, maar uiteraard ook aan de private sector.
Ondanks dat sectoren sterk uiteenlopen, betekent dit niet direct dat de technologie die nodig is om verschillende sectoren te helpen met het automatiseren, vereenvoudigen en verbeteren van de processen ook heel specifiek toegespitst moet zijn op zo een sector.
In tegendeel. Doordat we aansluiten op tal van wereldwijde industrie standaarden, maar daarnaast ruimte laten voor specifieke eigen wensen, zijn we in staat een heel breed scala aan organisaties te bedienen met ons platform. Organisaties kunnen hierbij End-2-End ontzorgd worden, maar ook na een korte opleiding zelf aan de slag gaan.
Welke Service Level Agreements zijn er mogelijk bij Easy bus?
– on-premises of Cloud, een enkele server of een volledige failover inrichting..
– 100 berichten op een dag of bij wijze van 100.000 in een uur..
– volledig beheerd of in eigen beheer
Daarmee lopen de wensen met betrekking tot de SLA ook sterk uiteen. In onze ervaring zijn al deze wensen niet te vangen in 1 of 2 standaard agreements.
Daarom gaan wij met de klant rond te tafel zitten om de wensen te inventariseren en samen afspraken te maken.
Kosten
Benieuwd naar de kosten?
Aan de hand van uw voorkeuren kunnen wij een globale prijsindicatie maken. Wij adviseren altijd om een afspraak te maken, om samen met u de juiste platform inrichting te kiezen. Dit vrijblijvende gesprek geeft u een completer beeld van de kosten en vele mogelijkheden voor uw organisatie . Klik hier om onze prijzen te bekijken! Of stuur ons gerust een e-mail naar: info@itrajectum.nl.