Nexus: innovatieve iPaaS

Maak kennis met NEXUS; een innovatief, onafhankelijke iPaaS (software-integratieplatform) dat al uw systemen en applicaties met elkaar laat communiceren. Zónder de beperkingen van grote iPaaS-aanbieders, zoals Microsoft, Google en Dell. Die bieden vooral integratiemogelijkheden voor eigen services en schieten tekort voor koppelingen tussen applicaties van verschillende Cloud-providers en lokale systemen. Bekende problemen waar organisaties tegenaan lopen zijn vendor lock-in en opgezadeld worden met hoge kosten voor maatwerk koppelingen. Kies daarom voor NEXUS; een onafhankelijk, flexibel integratieplatform dat zich eenvoudig laat verplaatsen tussen verschillende Cloud-providers. Eenvoudig  schaalbaar en u houdt zelf de regie over het applicatielandschap. Meer over de knelpunten van de grote iPaaS-aanbieders en waarom u beter voor een onafhankelijke partij kunt kiezen, leest u in onze gratis whitepaper “Head in the Clouds? Feet on the Ground!”:

vendor lock in
ipaas-integratie

Een iPaaS die alle systemen verbindt

Verliest uw bedrijf kostbare tijd aan handmatig gegevens inkloppen of overzetten van het ene naar het andere systeem? Werken bestaande koppelingen tussen systemen niet vlekkeloos? Dan is het tijd voor een digitaliseringsslag met onze innovatieve iPaaS: NEXUS. Verbind o.a. deze veel voorkomende systemen met elkaar:

 • Facturatie (ook E-facturatie);
 • Boekhoudpakketten;
 • Clouddiensten (Azure, AWS, Google);
 • Office365: integratie SharePoint & OneDrive for Business;
 • DropBox;
 • Ordersysteem;
 • CRM;
 • Webshop CMS, zoals Magento 2, WordPress, Lightspeed;
 • ERP, MES, PLM, CAD en Power-BI systemen;
 • Systemen van externe partijen, bv voorraadsysteem van een leverancier;
 • Databases, webservices.

Minimale investering, maximaal resultaat

Bij iTrajectum begrijpen we dat het integratievraagstuk per organisatie sterk verschilt. Iedere organisatie maakt immers gebruik van een unieke samenstelling aan systemen, databronnen en processen. Deze diversiteit leidt veelal tot dure maatwerkoplossingen, terwijl dit helemaal niet nodig is. NEXUS biedt dankzij flexibiliteit en schaalbaarheid een universele integratieoplossing voor nagenoeg alle integratievraagstukken. Zónder dure licentiekosten voor koppelingen die u waarschijnlijk nooit gebruikt. U betaalt slechts eenmalig kosten voor het inrichten van de gewenste koppelingen. Daarna hanteren we flexibele abonnementsvormen, waarbij als maatstaf het aantal verzonden berichten tussen de gekoppelde systemen wordt genomen. Zo betaalt u nooit te veel, maar profiteert u wel van alle voordelen die een volledig geïntegreerd applicatielandschap oplevert.

 • Eenmalige ontwikkelingskosten per koppeling;
 • Géén dure, overbodige licenties;
 • Time-to-market is minimaal: korte implementatietijd;
 • Betaal een vast bedrag per maand óf per aantal verzonden berichten;
 • Schaalbaarheid: eenvoudig op- en afschalen van koppelingen en hoeveelheid data dat verstuurd wordt;
 • Geen ‘vendor lock-in’: Niet afhankelijk van verschillende partijen en statische koppelingen die moeizaam meebewegen met de groei van uw organisatie.

NEXUS ontvangt, transformeert en verstuurt data

NEXUS is digitalisering in de puurste vorm, waarbij slim wordt ingespeeld op de markt. Die is constant in beweging en dat geldt ook voor wet- en regelgeving. (Denk bijv. aan de AVG-wetgeving). De stijgende vraag naar integratie van systemen en het zorgvuldig, gestructureerd beheren van al deze processen is de reden dat iTrajectum Easy bus NEXUS heeft ontwikkeld. Een nog completere integratieoplossing, dankzij opgedane kennis uit voorgaande generaties. NEXUS is flexibel, schaalbaar en koppelt al uw systemen. Uitwisseling van data wordt in goede banen geleid, zónder daarbij concessies te doen op het gebied van veiligheid en privacy. Maakt uw organisatie of bedrijf een groei door? NEXUS groeit gewoon mee. Of u nou oude of nieuwe systemen wilt toevoegen; in één keer of stapsgewijs. De flexibiliteit van NEXUS kent geen gelijke en stelt uw bedrijfsvoering centraal.

Volledig ontzorgd

Uw focus ligt op bedrijfsvoering en dat begrijpen we bij iTrajectum. Kies daarom voor een integratieoplossing waar u verder geen omkijken naar heeft. Voor ontwikkeling, beheer, monitoring en support van NEXUS staan wij voor u klaar. Eén aanspreekpunt voor al uw integratievragen, zonder daarbij afhankelijk te zijn van andere partijen. Uw bedrijf of organisatie wordt compleet ontzorgd. Systeemupdates en andere werkzaamheden worden volledig op de achtergrond uitgevoerd op momenten dat uw business hier geen hinder van ondervindt. Wilt u NEXUS liever zelf beheren in uw eigen IT-omgeving? Dat behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Stapsgewijs systemen koppelen met NEXUS

Uw bedrijf is in beweging en er breekt ongetwijfeld een moment aan dat systeemintegratie noodzakelijk is om efficiënt te blijven werken en verdere groei niet in de weg te staan. De flexibiliteit van NEXUS stelt uw bedrijf in staat op elk moment, stapsgewijs oude en nieuwe systemen te koppelen of wijzigingen aan te brengen in de informatiestroom. Het digitaliseren van deze processen zal de productiviteit binnen uw bedrijf een enorme boost geven. Een kleine investering die zich in veelvoud zal terugverdienen.  

Van overheid tot MKB
De behoefte aan systeemintegratie beperkt zich niet tot een of enkele branches. NEXUS is universeel inzetbaar. Van overheidsinstanties en private organisaties met een publieke taak (zoals zorgverzekeraars) tot MKB, maar ook eenmanszaken en ZZP’ers. Dankzij jarenlange ervaring – bij zowel grote overheidsorganisaties als MKB-bedrijven – weten we bij iTrajectum precies hoe we verschillende IT-vraagstukken moeten aanvliegen.

Integratiesoftware alleen geschikt voor grote organisaties?
Traditionele integratieoplossingen in de markt zijn met name geschikt voor grote bedrijven en overheidsinstanties, waar men vaak tientallen (soms wel honderden) processen, systemen en databronnen wil koppelen.

Grote organisaties beschikken veelal over eigen IT-afdeling die in de praktijk zelf de systemen met elkaar verbinden. Vindt er een wijziging plaats in één van die systemen of verbindingen? Door onderlinge afhankelijkheid van bepaalde systemen kan dit grote gevolgen hebben voor het functioneren van andere systemen. Vaak zijn onderlinge relaties tussen systemen niet meer helemaal helder en fouten daardoor lastig op te sporen. In een tijd waarin digitalisering zich in rap tempo ontwikkeld is er behoefte aan een betrouwbare, complete oplossing.

Traditionele integratieoplossingen zijn ontwikkeld rondom integratiebehoeften van grote organisaties, maar daardoor vaak minder geschikt voor kleinere MKB-bedrijven. Een gemiddeld MKB-bedrijf heeft doorgaans maximaal 10 systemen die gekoppeld moeten worden. Om dan een integratieoplossing aan te bieden die duizenden koppelingen kan realiseren – met zware in-house servers – noemen we overkill. Dat vertaalt zich ook direct door in hoge investerings- en abonnementskosten, waardoor traditionele systeemintegratie voor kleine en middelgrote ondernemers eigenlijk geen optie is. iTrajectum biedt met NEXUS een integratieoplossing voor de complete markt. Voor kleine, middelgrote én grote organisaties. NEXUS schept structuur en overzicht en voorziet in al uw integratiebehoeften.

NEXUS Walkthrough

NEXUS

Om u alvast een indruk te geven van de gebruiksvriendelijke iPaaS-omgeving hebben we een walkthrough gemaakt. Navigeer eenvoudig door de verschillende slides en ontdek de integratieomgevingen die NEXUS zo uniek maken.

 • 4 verschillende modules: Designer, Monitor, Settings & Statistics
 • Eenvoudig en veilig inloggen met 2 factor authentication (2FA)
 • Gewoon bereikbaar via de browser

Bekijk ook de NEXUS walkthrough in het groot.

designer-small-1
designer-small-2
designer-small-3
designer-small-4
designer-small-5

Nexus voor designers

In de Designer module tekent u eenvoudig de flow van een proces. Op deze manier brengt u functies met bijbehorende condities en loops snel in kaart.

 • Drag en drop-functie
 • Code formatting, code validation & code prediction
 • Ook geschikt voor beginnende designers

Bekijk ook de NEXUS walkthrough in het groot.

Monitor en logging

Een integratielandschap dat 100% transparant is? Met de uitgebreide monitoring en logging-functionaliteit van NEXUS bent u altijd op de hoogte.

 • Direct zicht op alle datastromen
 • Ieder proces wordt grafisch weergegeven
 • Maak gebruik van verschillende toegangsniveau ’s

Bekijk ook de NEXUS walkthrough in het groot.

monitor-small-1
monitor-small-2
monitor-small-3
monitor-small-4
settings-small-1
settings-small-2
settings-small-3

Settings

Een iPaaS kent veel instellingen. Welke URL’s luisteren we naar? Welke processen horen daarbij en welke gebruikers hebben toegang tot? Ga zo maar door. Met NEXUS hebben we het onderdeel instellingen simpel en toegankelijk gemaakt.

 • Regel ‘scope’ toegang platform
 • Beveilig omgeving met certificaten of tokens
 • Enterprise level-opties

Bekijk ook de NEXUS walkthrough in het groot.

Statistieken

Uitgebreide statistieken over uw applicatielandschap vindt u onder ‘Statistics’. Zeer geschikt voor evaluatiedoeleinden. Welke processen draaien er allemaal, hoe vaak en welke zorgen voor de hoogste belasting?

 • Data inzichtelijk voor developers én management
 • Zeer geschikt voor evaluatiedoeleinden
 • Duidelijke, exporteerbare grafieken

Bekijk ook de NEXUS walkthrough in het groot.

statistics-small-1
statistics-small-2

Nieuwsgierig wat NEXUS voor uw organisatie kan betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact op via: +31 (0)85 8770566 of info@itrajectum.nl