Microsoft trekt medio 2028 de stekker uit het integratieplatform BizTalk. Dat lijkt nog ver weg, maar toch adviseren we om nu al na te denken over een verhuizing van uw integraties. Microsoft adviseert zelf een overstap naar Azure.  Bij dezelfde aanbieder uw integraties verhuizen lijkt misschien een logische stap. Toch gaat hier veel tijd, geld en moeite in zitten. Om nog maar te zwijgen over maatwerk, wat in dat geval hoe dan ook een rol van betekenis zal spelen.

Hoe vermijdt u dan exponentieel stijgende integratiekosten? En hoe waarborgt u de continuïteit van uw huidige integratielandschap?

Continuïteit van het integratielandschap

Bij iTrajectum begrijpen we dat u zonder veel gedoe (en extra kosten) uw BizTalk integraties wilt verhuizen. En daar bieden we de perfecte oplossing voor met NEXUS, een onafhankelijke iPaaS waarmee u al uw systemen eenvoudig integreert.  Eventueel op – maar ook buiten – het Microsoft platform. Dat kan volledig cloud based (Denk bijvoorbeeld aan Azure of elders), maar ook in hybride vorm waarbij on-premises systemen en integraties gewoon meeverhuizen. Datzelfde geldt voor uw bestaande BizTalk ‘mappings’.

Bestaande integraties eenvoudig meeverhuizen

Veel van de tijd, moeite, uitzoek- & testwerk (en dus kosten) rondom BizTalk-projecten zit in het volgende onderdeel: de omzetting van een bericht van het ene systeem of partij naar het gewenste formaat van een andere. Bij BizTalk wordt op grote schaal gebruik gemaakt van deze techniek, de zogeheten ‘mappings’. Oftewel, één of meerdere berichten uit bepaalde systemen die binnenkomen, zet Biztalk om naar een compleet nieuw bericht in een ander formaat. Daarmee kan het worden uitgelezen in een derde systeem.
Denk aan: SAP, database, Salesforce, online boekhoudpakket, voorraadsysteem, oud intern systeem, etc.

Hoe waardevol zou het zijn als u deze BizTalk mappings gewoon kunt blijven gebruiken?
Met NEXUS verhuizen we uw mappings gewoon mee. Dat scheelt een hoop tijd, geld en energie; we hoeven het wiel immers niet opnieuw uit te vinden.

Orchestraties hergebruiken

Ook is het mogelijk om op basis van bestaande orchestraties, sjablonen voor het Nexus platform te genereren, waarmee zo’n 80% van het werk bespaard kan worden. Enig maatwerk blijft, maar het scheelt een karrevracht aan arbeid ten opzichte van feitelijk geheel nieuwe oplossingen ‘from the ground up’.

Van BizTalk naar NEXUS

Overweeg tijdig een overstap naar een integratieplatform dat uw huidige én toekomstige integratiebehoeften en -doelen vervult. Met NEXUS bent u in ieder geval verzekerd van:

  • hergebruik van uw bestaande ‘mappings’;
  • genereren nieuwe configuraties op basis van bestaande ‘orchestrations’;
  • aanzienlijk lagere kosten dan wanneer u overstapt naar Azure én deze kosten zijn op voorhand inzichtelijk;
  • een onafhankelijk integratieplatform waarbij u niet afhankelijk bent van een enkele grote partij (en daaraan klevende nadelen, zoals vendor lock-in en upgrades/ updates tijdens werkuren);
  • u kunt uw integratie oplossingen altijd verplaatsen, van on-premises naar de Cloud, van de ene Cloud-partij naar een andere, of terug naar uw eigen IT-omgeving;
  • een soepel migratietraject dat veel minder risico’s met zich meebrengt;
  • een gebruiksvriendelijke iPaaS-omgeving met 4 verschillende modules waarmee uw IT-afdeling zelf aan de slag gaat of het beheer (deels) aan ons overdraagt;
  • een toekomstbestendige iPaaS, flexibel en schaalbaar;
  • wij kunnen uw ontwikkelteam opleiden om de overstap te maken, of u volledig ontzorgen.