Grip op digitale processen

De groeiende digitalisering heeft behoorlijke impact op IT afdelingen. Er is een stijgende vraag naar het gestructureerd en zorgvuldig beheren en integreren van applicaties en data. Want alvorens systemen veilig informatie met elkaar uitwisselen moeten velerlei complexe connecties worden gemaakt. Het direct aan elkaar knopen van deze systemen leidt regelmatig tot hoge investeringen in ingewikkelde maatwerk oplossingen. Het overzicht op uw IT-landschap en de beheersbaarheid verdwijnt.

Hoe herpakt u de grip op digitale processen terug?

Uitbreidingen in de vele point-to-point verbindingen zoals in het voorbeeld rechts veroorzaken een rommelig IT-landschap vol ongestructureerde data. Wanneer een organisatie veelal in de Cloud werkt, heerst het risico dat afdelingen hun eigen applicaties gaan gebruiken zonder dat de IT het door heeft. Voor de IT de pittige uitdaging om de bedrijfsvisie uit te blijven dragen en de datakwaliteit op zeker niveau te behouden, omdat het ontbreekt aan enig overzicht. De maatwerk oplossingen hebben zo’n sterke impact op andere systemen en bedrijfsprocessen. Dat het opsporen van problemen en het bouwen aan oplossingen voor de IT op z’n lichtst gezegd een uitdagende, misschien wel onmogelijke, taak is geworden.

Grip herpakken

De eerste stap die gezet moet worden is dat er in kaart gebracht moet worden welke verbindingen er zijn, wat deze doen en hoe deze lijntjes lopen. Wanneer dit inzicht er is, kan er gekeken worden naar het herstructureren van de oplossingen.

Easy bus

Dit herstructureren van applicaties en software realiseer je op een eenvoudige, gestructureerde manier met het systeemintegratie platform: Easy bus. Zonder kostbare maatwerk oplossingen in te zetten, vereenvoudigt het platform de integratie architectuur van uw IT-landschap én maakt het inzichtelijk en beheersbaar. 

 

Het inzicht maakt het voor de IT een stuk eenvoudiger om te zien waar verbindingen kunnen verbeteren. Bijkomend voordeel is dat in het geval er veel in de cloud wordt gewerkt, de IT met het platform kan zien welke applicaties er door diverse afdelingen in gebruik zijn.

Easy bus is een Enterprise Service Bus (ESB) platform gebaseerd op Enterprise Architecture.

Simpel gezegd:
Easy bus fungeert als een stekkerdoos waar je alle koppelingen makkelijk op aansluiten.

Voordelen

toekomstbestendig

Het platform is lokaal, in de cloud of hybride plaatsbaar. Mocht dit in de toekomst veranderen, dan is het platform eenvoudig te verplaatsen.

veilig

Het platform wisselt secuur berichten uit door versleuteld te sturen. Zo blijft u AVG-proof.

geeft inzicht

Alle processen in één overzicht. Easy bus monitor toont het stadium en de oorzaak van de foutmelding.

uitbreidingsopties

Het uitbreiden van het aantal koppelingen is laagdrempelig vanwege de korte doorlooptijd en daardoor blijft total cost of ownership laag.

Tools

esb monitor

De monitor tool onderscheidt: technische-, functionele-, proces- en configuratiefouten. En stuurt meldingen naar de juiste beheerder.

De configuratie designer vergemakkelijkt het bouwen. De tool geeft tips over welke endpoints gebruikt moeten worden en wat daar de meest geschikte volgorde voor is.

mapping

De software factory is een multi-mapper die het makkelijk maakt om complexe transformaties (mappings) te maken.

Lees meer in de whitepaper – Systeemintegratie

De integratie evolutie van het begin tot aan de Enterprise Service Bus (ESB)

“Met het Easy bus platform hebben wij succesvol het inkoopproces geautomatiseerd. Bestellingen gaan nu zonder handwerk naar onze leveranciers. Parallel daaraan worden bestellingen direct verwerkt in het financiële systeem.

Hadden we dit maar eerder ontdekt. “

Easy bus

 

  • Berichtenverkeer stroomt near real-time
  • Mogelijkheden in koppelingen zijn eindeloos
  • Reduceert maatwerk voor IT en handwerk voor eindgebruiker fors
  • Slaat data beveiligd op naar keuze in cloud systemen of op eigen hardware
  • Laat voorheen geïsoleerde applicaties beschikken over de juiste gegevens
  • Creëert een betrouwbaar, overzichtelijk en toekomstgericht IT-landschap

Soorten licenties

Nieuwsgierig naar wat Easy bus voor u kan betekenen?

Neem gerust vrijblijvend contact op via: +31 (0) 30 66 62 517 of info@iTrajectum.nl.