Cloud ESB (Enterprise Service Bus)

 Flexibel bij verandering 

Een it-landschap in de Cloud is erg flexibel zodra u graag in een bepaalde periode meer of juist minder capaciteit nodig heeft. U kunt hierbij denken aan piekmomenten binnen uw bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn in een periode rond de kerst met ontzettend veel bestellingen, bepaalde aanvragen of andere binnenkomende data. Met één telefoontje aan de Cloud leverancier of geautomatiseerd in een portaal is het opschalen vaak al te realiseren. Om deze manier kunnen uw applicaties meer en vaak ook sneller data verwerken. Wanneer u deze extra capaciteit niet meer nodig heeft, kunt u weer ‘gas terug nemen’. U hoeft dus niet het hele jaar extra capaciteit te hebben staan en bespaart vaak op die manier. Ook is het voor veel organisaties prettig dat ze geen eigen hardware en infrastructuur hoeven te hebben, maar wel snel en adequaat wijzigingen kunnen doorvoeren wanneer dat nodig is. Iets wat met de klassieke hosting- en beheerpartijen vaak toch meer tijd kost dan wenselijk is. 

Overal aan het werk 

Met internet kunt u direct al uw systemen benaderen in de Cloud, op ieder moment en waar u maar wilt. Zo kunt u in de bus, trein of zelf als u opgehaald bent door uw Uber taxi aan de slag in bijvoorbeeld het u ongetwijfelde bekende Office365, Salesforce of ander Cloud-pakket. En dit is nog maar een kleine greep aan de vele mogelijkheden die beschikbaar zijn. Ook op het gebied van systeemintegratie biedt de Cloud veel mogelijkheden; goede infrastructuur, goede beveiliging, altijd bereikbaar. Door een volledige integratie met de Cloud kunt u zo efficiënt mogelijk uw tijd te benutten. 

Naast alle positieve punten aan de Cloud, hebben wij ook een aantal belangrijke nadelen op een rijtje gezet. Bekijk hier de nadelen!

Meer weten over Hybride en On-premise? Maar dan hieronder uw keuze.

 

 

Overige interessante onderwerpen